Unga vuxna 18-26

För dig som är mellan 18-26 år erbjuder vi samtal till låg kostnad. För dessa enskilda samtal betalar du 60 kronor per samtal och varje samtal är ca 45 minuter.

Du får träffa en av oss familjerådgivare på Kyrkans familjerådgivning. Vi är legitimerade psykoterapeuter och finns till för dig som vill prata om dina relationer.

Det kan handla om relationen till din partner, föräldrar, syskon eller vänner. Det kan också handla om sorgen efter en bruten relation eller ensamhet och längtan efter en relation.

Vi har två mottagningar, en på Söder och en i Handen:

Södermannagatan 5, Stockholm (t-bana Medborgarplatsen, uppgång Folkungagatan)                       Handenterminalen 1, Haninge (pendel Handen)

Du bokar tid genom att ringa oss eller mejla:

Tel. 08-615 11 70 (Vi svarar alltid när vi har möjlighet, men säkrast måndag, tisdag, torsdag, fredag kl.11.00-12.00 och onsdag kl. 13.00-14.00. Du kan också lämna ett telefonmeddelande med namn och telefonnummer så ringer vi upp dig.)

E-post. kyrkansfamiljeradgivning@gmail.com

Varje år delar vi ut en enkät till dem som söker vår hjälp. En fråga vi ställde var vilken hjälp samtalen var för att hantera de svårigheter man sökt hjälp för. Här är några av svaren:

”Rådgivaren hjälper mig att bena ut svåra känslor och hjälper mig sätta känslorna i perspektiv. Har hjälp mig att förstå.”

Har verkligen varit till livsnödvändig hjälp för mig.”

Hade inte klarat att se klart och få perspektiv utan dessa samtal. De ger styrka.”

”Jag har fått fokus på min självständighet. Förstår mer fördjupat hur min uppväxt präglat min syn på mig själv som oroad och förvirrad.”

Grupp för unga vuxna:

"Relationer och hur de påverkar oss"

Vi har en pågående grupp med 5-8 deltagare. Just nu finns det plats för nya deltagare.

Relationer påverkar oss på många olika sätt och dåliga relationer påverkar vår hälsa negativt. Mår vi dåligt av olika anledningar brukar det i sin tur påverka våra relationer. Gruppen är till för er som mår dåligt av någon nära relation och för er som mår dåligt på något annat sätt t.ex. deprimerad, socialfobi, oro, stressade m.m. I gruppen kommer vi att samtala om hur relationer påverkar oss, vilka känslor de väcker och vad man kan göra åt det.

Att träffas i en trygg grupp och dela erfarenheter tillsammans med andra, som har liknande svårigheter, är i sig en lättnad, men det kan också innebära att man får nya sätt att hantera och förhålla sig till sitt problem. I en grupp kan man få stöd, värdefull spegling av sin person och kanske nya perspektiv på det som man har i sitt ”bagage”. Att dela sin oro och sina farhågor med andra betyder ofta att både problem och lösningar förtydligas och förändras så att nya möjligheter öppnas. Sekretessen är viktig. Det som anförtros skall stanna inom gruppen.

Gruppen  träffas 1gång per vecka och är en öppen samtalsgrupp med 5-8 deltagare, som leds av en legitimerad gruppterapeut. Gruppterapeutens uppgift är att hålla i samtalet och se till att det blir meningsfullt för alla att delta. Det är inget tvång att berätta om sig själv, utan man berättar det man själv vill eller bara lyssnar till de andra.

Innan man börjar i gruppen träffar man gruppterapeuten individuellt ett par gånger. Om man bestämmer sig för att börja  gruppen, binder man sig att gå minst 15 gånger i följd i gruppen, och efter det kan man välja om man vill fortsätta i gruppen eller sluta.
Kostnaden är 200kronor /månad. Onsdagar 17.00 - 18.30.

Välkommen att ansöka om plats eller om du har frågor om gruppen. Vänd dig till leg. gruppterapeut Göran Karlsson, telefon 08-777 30 47 eller mejla kyrkansfamijeradgivning@gmail.com

Det finns möjlighet till delbetalning och vid behov reducering av avgiften